Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

26.05.2021

Мінеральна вода "Миргородська"

Більш вісімдесяти років джерела Миргорода дають цілющу воду, і за цей час не змінювався ні її хімічний склад, ні температура.

Властивості цієї води докладно описані в багатьох спеціальних виданнях і дозволяють віднести її до кращих мінеральних вод світу. Порядок прийому мінеральної води призначає лікар у залежності від головного захворювання, стадії і фази хвороби, що супроводжують недуг, загального стану, індивідуальних особливостей організму і відпрацьованих методик.
На початку лікування ослабленим хворим із підвищеною реакцією на вживання мінеральної води, із схильністю до проносів призначають малі дози води і кількість прийомів.

Поступово, у міру звикання до води, їх поступово збільшують. При загостреннях хвороби, виражених проносах воду тимчасово відміняють.
Порядок прийому води при:

1. Захворювання стравоходу.
Рефлюксоезофагіти легкого й середнього ступеня, обумовлені грижею стравохідного отвору діафрагми, патологією білліарної системи, хронічними гастритами зі зниженою й збереженою функцією шлунку.
Мінеральну воду необхідно пити, починаючи з 100 мол, через кілька днів збільшувати дозу до 200мол за прийом, 3 рази в день за 40-50 мінут до їжі при збереженій секреторній функції шлунка й за 20-30 мінут до їжі - при зниженій секреторній функції шлунка.

2. Захворювання шлунка.
Хронічні гастрити зі зниженою секреторною функцією й секреторною недостатністю, хронічні гастрити зі збереженою секреторною функцією шлунка поза фазою загострення, функціональні розлади рухової й секреторної функцій шлунка.
Методика прийому мінеральної воли при хронічному гастриті зі зниженою секреторною функцією шлунка полягає в тому, що воду необхідно пити 3-4 рази в день за 20 мінут до їжі, починаючи з 1/2 склянки й поступово збільшуючи разову дозу до одного - півтори склянки (180-250 мол). Температура води 18-25 °С. Воду необхідно пити повільно, невеликими ковтками.
При хронічному гастриті з нормальною секреторною функцією шлунку воду також п'ють 3-4 рази в день, за 40-60 мінут до їжі. Прийом води починають із 1/2 склянки й поступово збільшують разову дозу до 180-200 мол. Температура води повинна становити 28-36 С.Воду п'ють невеликими ковтками.
При незначній ранковій евакуації їжі зі шлунка мінеральну воду необхідно призначати за 20-30 мінут до їжі, при вираженій евакуації шлунка, або зяянні сфінктера мінеральну воду необхідно призначати безпосередньо перед прийомом їжі 4-5 разів у день по 180-200 мол., температура води 28-35 С.
При вповільненій евакуації (атонія або гіпотонія шлунка) воду необхідно пити за 40-60 мінут до їжі, 3 рази в день у кількості 150-200 мол за один прийом.

3. Захворювання печінки.
Гострі вірусні гепатити А, В, З, Д у періоді реконвалесценції, хронічні вірусні гепатити А, В, З, Д у неактивної стадії й у стадії мінімальної активності, реактивний гепатит, хронічні гепатити, жировий гепатоз, функціональна доброякісна гіпербілірубінемія.
Методика прийому мінеральної води при захворюваннях печінки полягає в тому, що воду необхідно пити 3-4 рази в день у кількості 150-200 мол на один прийом за 40-60 мінут їжі, температура води 35-45 С.

4. Захворювання білліардної системи.
Дискинезії жовчних шляхів (гіпотонічна гіпертонічна, змішана), хронічний холангіт поза загостренням, хронічні некалькулузні холецистити різноманітної этиології в стадії загасаючого загострення або ремісії; жовчокамінна хвороба, калькулезний холецистит поза загостренням; постхолецистектомічні синдроми (ранні й пізні).
При гіпертонічної дискинезії жовчних шляхів мінеральну воду рекомендується пити 3 рази в день за 60-90 мінут до їжі в кількості 100-150 мол на прийом, температура води 40-45 °С, при іпокінетичній дискинезії мінеральну воду призначають у дозуванні від 100 до 250-300 мол на прийом, три рази в день, температура води 35-40 °С. При хронічному холангіті дозування мінеральної води необхідно збільшити до 1 л.у день при 3-х разовому прийомі за 45-60 мінут до їжі, температура води 40-45 °С.
Методика прийому мінеральної води хворим хронічним некалькулезним холециститом складається в трикратному прийомі води до продовження дня, 200 мол на один прийом, температура води 40-45 С.
У випадках калькулезного холециститу й жовчокамінної хвороби поза загостренням мінеральну воду призначають у меншому дозуванні, починаючи з 50 мол, потім по 100 мол на прийом, три рази в день за 45-60 мінут до їжі, температура води 40-45 С.
При дискинезіях жовчних шляхів по гіпотонічному типі з метою посилення перистальтики, а також при дискинезиях по гіпертонічному типі для зменшення спастичних явищ і разжижжения жовчі проводять дренажне промивання жовчних шляхів без зонда (тюбаж). Для цього хворий ранком натще випиває 0,4-0,5 л мінеральної води t 42-45 С невеликими ковтками в положенні лежачи на правому боці. Після цього хворої лежить на правому боці 45-60 мінут із грілкою в області правого підребер'я. Таку процедуру проводять щодня 10-12 днів на місяць протягом 3-6 місяців.
Для посилення жовчогінного ефекту, особливо у хворих, що страждають запорами, методика тюбажа трохи видозмінюється. Ранком натще хворий випиває 200 мол мінеральної води й лежить на правому боці із грілкою протягом 40 мінут, а потім, не встаючи, випиває ще 200 мол мінеральної води з додаванням 1/4 - 1/2 чайної ложки сульфату магнію або карловарскої солі або 1-2 їдалень ложки сорбіту (ксиліту) і продовжує лежати на правому боці протягом 40 хв. Таку процедуру необхідно робити 1-2 рази в тиждень протягом 1-го місяця, а потім один раз в 2 тижні протягом 6 місяців.

5. Захворювання кишечнику.
Хронічний коліт, що супроводжується запорами, дискинезія товстої кишки по гіпотонічному типі, атонія кишечнику.
При цих захворюваннях воду необхідно пити 3-4 рази в день за півгодини до їжі. Температура води повинна бути в границях 18-24 °С. Воду п'ють швидко більшими ковтками в кількості 200 - 250 мол на прийом, 3 рази в день.

6. Захворювання, пов'язані з порушенням обміну речовин.
З огляду на виражену дію хлоридно-натрієвої води на обмін речовин, необхідно рекомендувати цю воду для прийому хворим з ожирінням I, II і III ступенів у кількості до 300 мол на прийом 3 рази в день за 60 мінут до їжі, температура води 30-35 °С.
Мінеральну воду використовують також для беззондового дренажу жовчних шляхів, промивання шлунку, гінекологічних зрошень, інгаляцій при хронічних захворюваннях горла, носа й біляносових пазух, ректальних уведень, очисних клізм.

Лікувально-столова вода "Миргородська"
Історія "Миргородської" нараховує вже біля ста років. Добувається на території Миргородського заводу мінеральних вод із свердловини глибиною 701,5м. на такій глибині знаходяться водоносні слої, що відносяться до Палеозойської та частково Мезозойської ери і недосяжні для техногенного забруднення, що забезпечує кришталеву чистоту "Миргородської" води і відсутність у ній промислових і інших домішок. За своїм складом вона належить до хлоридно-натрієвих вод, має приємний освіжаючий смак і рекомендується при хронічних гастритах, захворюваннях печінки, цукровому діабеті легкого та середнього ступенів.

Завдяки помірній мінералізації є однією з небагатьох вод, що унікально поєднує у собі лікувальні і лікувально-профілактичні властивості з якостями приємного столового напою, призначеного для щоденного вживання.

Сьогодні "Миргородська" - найпопулярніша і найвідоміша вода в Україні, де їй віддає перевагу кожний третій. Своїми унікальними якостями вона набула популярності й за кордоном: у США, Німеччині, Ізраїлі та багатьох інших країнах.

Питна очищена вода "Старий Миргород"
"Старий Миргород" - збалансована питна вода, добута із артезіанської свердловини глибиною 165 метрів в екологічно чистій Полтавській області на території Миргородського заводу мінеральних вод.

При підготовці вона проходить чотирирівневу систему очищення, головним елементом якої є найсучасніша технологія зворотного осмосу, що забезпечує гарантію чистоти та якості продукту, вода, очищена з використанням технології зворотного осмосу, за своїми властивостями наближається до талої води стародавніх льодовиків, яка визнана найбільш якісною та корисною для людини.

Легка природна мінералізація робить воду "Старий Миргород" по-справжньому живою і корисною. Вона містить такі необхідні організму мікроелементи, як кальцій, магній, хлориди, сульфати.

Питна вода "Старий Миргород" - єдина питна вода, що здобула найвищу оцінку "Дуже Добре" за результатами досліджень, проведених Центром Незалежних Споживчих Експертиз.
Столова вода "Сорочинська"

Виробляється за унікальною технологією, має оригінальний освіжаючий смак. Випуск столової води "Сорочинська" присвячений 190-річниці з дня народження М.В. Гоголя. Розливається з 1999 року.

А з жовтня 2001 року столова вода "Сорочинська" набула неперевершеного смаку лимона, зеленого яблука, чорної смородини.

Чистий джерельний смак, висока якість, приваблива ціна та український національний колорит зробили столову воду "Сорочинська" надзвичайно популярною, справжньою водою щирого краю.

Питна газована вода "Аляска".
Питна вода "Аляска" добувається в екологічно чистому регіоні, що славиться своїми джерелами, і розливається безпосередньо на місці видобутку, що дозволяє зберегти досконалість води.

"Аляска" - питна газована вода, чистота і якість якої бездоганні. Завдяки низькій мінералізації, м якій газації та ніжному смаку вона подарує вам дійсну чистоту і прохолоду. "Аляска" підбадьорить, допоможе відновити сили і прекрасно угамує спрагу. Ідеальну чистоту, європейську якість забезпечують "Алясці" найсучасніша система фільтрації і водопідготовки.

Питна вода "Аляска" - перша дійсна свіжість на ринку питних вод України.

ЛІКУВАЛЬНІ ВАННИ
У комплексному лікуванні в санаторії "Миргород" широко застосовуються мінеральні ванни.

Мінеральні ванни. Нормалізують стан центральної нервової системи, сприятливо впливають на ендокринну систему і перерозподіл крові, покращують обмін речовин, відновлюють порушені функції організму. У залежності від індивідуальних особливостей призначають загальні, напівванни, сидячі і часткові.

Підводний душ - масаж. Ефективний при лікуванні остеохондрозу, ожиріння, поліартриту, порушень обміну речовин, наслідків травм кістково-м'язової системи. Масаж проводиться в спеціальній ванні струменем води різної сили. Унікальні результати в лікуванні названих захворювань, а також целюлітів досягаються при комплексному використанні підводного душу-масажу і методу пневмопресингу. Крім ванн, активно застосовуються душі: циркулярний, "дощик", "висхідний", "Шарко", що дуже ефективно при лікуванні нервової системи, остеохондрозів, простатитів, імпотенції, ожиріння.

(с) 2024

Запис до лікаря